Station 2?

Ask questions and discuss videos here

Moderator: darwin

XDM9guy
Posts: 28
Joined: Tue May 31, 2011 4:19 pm

Station 2?

Postby XDM9guy » Sun Jun 05, 2011 11:45 am

I have a new Load master that that I will be loading 9mm, and eventually 45ACP. I do not have a universal decapper but I do have an extra expander and powder drop. If I left the resize/deprime in station 1 and put the powder drop, without the expander installed, in station 2 would I have enough support for the priming action?

Thanks
Craig

customcutter
Posts: 103
Joined: Thu May 12, 2011 8:37 pm

Postby customcutter » Sun Jun 05, 2011 4:26 pm

I think most people use something in station 2 to help align the brass. The brass should actually be held by the shell plate without any additional support required. Just my .02. I'm sure you'll get other answers.

Welcome to the site.

CC

XDM9guy
Posts: 28
Joined: Tue May 31, 2011 4:19 pm

Postby XDM9guy » Sun Jun 05, 2011 11:13 pm

I am concerned that the powder through die might be a little too loose to guarantee alignment for priming. I understand that the re sizer does such a good job of aligning the case because the fit is very tight.

Thanks
Craig

XDM9guy
Posts: 28
Joined: Tue May 31, 2011 4:19 pm

Postby XDM9guy » Mon Jun 06, 2011 4:20 pm

Just to answer my own question, and for anyone else that is curious, the powder drop in station 2 works very well. 150 rounds of 9mm with flawless priming.

Craig

User avatar
darwin
Site Admin
Posts: 1955
Joined: Mon Jan 28, 2008 8:11 am
Location: Central Indiana

Postby darwin » Thu Jun 09, 2011 7:53 am

You aren't actually charging the cases in station 2, are you?

It doesn't sound like you are, but I have to ask......

zuke

Postby zuke » Thu Jun 09, 2011 10:53 am

IF you have a primer go off oyu'll get quite the chain reaction explosion.
That's IF it goes off, and IF the flash make's it to the powder hopper.
I'd pre prime if you really want to do it that way.

XDM9guy
Posts: 28
Joined: Tue May 31, 2011 4:19 pm

Postby XDM9guy » Thu Jun 09, 2011 11:51 am

No, I'm not charging at station 2. In my original post I mentioned that I removed the expander die and I'm just using the powder through die to support the case for priming.

User avatar
darwin
Site Admin
Posts: 1955
Joined: Mon Jan 28, 2008 8:11 am
Location: Central Indiana

Postby darwin » Fri Jun 10, 2011 3:37 pm

I missed that in your original post..... My bad.

XDM9guy
Posts: 28
Joined: Tue May 31, 2011 4:19 pm

Postby XDM9guy » Fri Jun 10, 2011 6:31 pm

Darwin

No problem, after reading my post I see I was not all that clear. I would love to prime and charge on the same position like the Pro 1000, but until lee comes up with a new version or upgrade I will stick with prime on 2 and charge on 3.

Craig


Return to “Video discussion and questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests